VYDRŽ!

Dětská duše ztracená v dnešním světě, rodič ztracený v pocitech dítěte... Pro rodiče není nic horšího než pohled do bolavé duše vlastního dítěte. Utrpení, které probíhá na dvou frontách. Jak ulevit od trápení milované ratolesti? A kdo pomůže mně, abych tu pro něj mohl/a být?  Stále máme v sobě zakořeněný mýtus, že dětství je tím […]

Dětská duše ztracená v dnešním světě, rodič ztracený v pocitech dítěte...

Pro rodiče není nic horšího než pohled do bolavé duše vlastního dítěte. Utrpení, které probíhá na dvou frontách. Jak ulevit od trápení milované ratolesti? A kdo pomůže mně, abych tu pro něj mohl/a být? 

Stále máme v sobě zakořeněný mýtus, že dětství je tím nejveselejším a nejvíc bezstarostným obdobím. Co by taky mohlo malé dítě trápit…? 

Ty ale doma vidíš něco diametrálně odlišného. Tvoje dítě chodí po bytě jako tělo bez duše, bez nálady. Nemá chuť k jídlu, nebo naopak trpí nekontrolovatelným přejídáním. Je často unavené, bolesti hlavy a břicha jsou na denním pořádku. Škola není prioritou, pozoruješ zhoršené soustředění i prospěch. Cítíš, jak se ti vzdaluje a modlíš se, aby ti neuteklo ze života úplně.

Dáváš si to za vinu a zoufale se snažíš zapojit dítě do běžného chodu domácnosti. Nevíš, jak ho přimět mít zas chuť žít, jak ho to naučit. Bojíš se o jeho zdraví, máš strach, že by si mohlo ublížit. Zase. Dochází ti síly i naděje. V hlavě máš katastrofické scénáře pokaždé, když se ti včas neozve, když nezvedne telefon. Jsi paranoidní, unavená/ý, často nevíš, jak dál.

VYDRŽ! Podpůrná skupina pro rodiče dětí s psychickými potížemi.

VYDRŽ! Nevzdávej to a vyhledej pomoc. Nejen pro dítě, ale i pro sebe. Je v pořádku si říct, že na to nestačíš, nebuď na to sám. 

Spoj se s rodiči, kteří to mají podobně. 

Vzdělávej se v této oblasti. 

Mluv. 

Mlč. 

KŘIČ! 

Cokoliv, jen ukaž té ztracené dušičce, že je v pořádku se takhle cítit, a že tu jsi pro ni. 

Říká se, že život není lehký. To život s depresí není lehký. Ale ty tu jsi, tvoje dítě tu je. Musíš bojovat za dva. Bojujte společně.

Bojuj!

Rozhodně to nevzdávej. 

VYDRŽ!

Můžeš se připojit do facebookové skupiny pro podporu rodičů, kteří podobné situace řeší.

Nebo můžeš skupinu přímo finančně podpořit.

Děkujeme!

Je životně důležité, aby rodiče dětí s psychickými potížemi měli přístup k podpoře, poradenství a odborné pomoci, aby dokázali efektivně zvládat stresové situace a pomoci svým dětem.
Proto vás chceme vyzvat k podpoře skupiny VYDRŽ!, která se věnuje podpoře rodičů dětí s psychickými potížemi. Tato skupina nabízí rodičům podporu, poradenství a rady ohledně zvládání každodenních výzev.
Vaše podpora může pomoci zajistit, že tato skupina bude brzy moci prostřednictvím odborníků poskytovat i bezplatnou psychologickou pomoc pro rodiče, kteří se snaží zvládnout náročné situace spojené s psychickými potížemi svých dětí.
Pokud tedy cítíte, že byste rádi přispěli k této věci, neváhejte se zapojit a podpořit vznik této důležité služby. Vaše pomoc může udělat velký rozdíl v životech mnoha rodin.
Děkujeme za vaši podporu.