Od dřeva k lásce

Když přijde řeč na rekonstrukci, většina z nás si hned představí nekonečný štos papírů, stavební povolení a bolavou peněženku. Děsivé, že? Nejen rekonstrukce bývá složitá. Navazování vztahů také není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Když přijde řeč na rekonstrukci, většina z nás si hned představí nekonečný štos papírů, stavební povolení a bolavou peněženku. Děsivé, že? Nejen rekonstrukce bývá složitá. Navazování vztahů také není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Každý máme v hlavě představu, jak by náš vysněný protějšek měl vypadat, jak by se měl chovat, mluvit s naší maminkou nebo jaké by měl mít zájmy a koníčky. 

Tyto požadavky mohou ovlivnit náš milostný život. Proto musíme pečlivě zvážit každý krok našeho výběru. 

Výběr partnera je jako když vybíráte podlahu - každý sebemenší detail má svůj význam a jeho chování závisí na tom, jak si budete společně rozumět. Každý krok ke správnému partnerovi je jako položení jedné parkety. Každá parketa má své místo a když ji položíte správně, jste na cestě ke spokojenému a trvalému vztahu. 

Nevěříte? Tak se na to pojďme společně podívat.

Krok 1: Výběr materiálu

Když si vybíráte novou podlahu, zkoumáte různé materiály. Jestli do ložnice nebude lepší laminát či vinyl a zda v béžové, tmavě hnědé či světlé barvě. Zkrátka, máte tolik možností výběru.

Tak proč by to nemělo platit i při výběru partnera? 

Zkuste si uvědomit, jaké hodnoty a vlastnosti jsou pro vás důležité. Může to být například postoj k dětem, práci či budoucnosti. Stejně jako u rekonstrukce si nebudete možná hned ze začátku vším jistí, ale pomůže vám to si uvědomit co oba od života očekáváte.

Krok 2: Vzor, který ladí

Při výběru povrchu a barvy dbáte na to, aby podlaha jako celek ladila s celým interiérem. Přeci chcete, aby váš dům byl krásný a útulný. 

Vzhled domova je velmi důležitý, ale při výběru partnera vzhled zas až tak zásadní není. 

Samozřejmě, že vás druhá polovička musí přitahovat, ale počáteční vzrušení (věřte-nevěřte) časem opadne. 

Z dlouhodobé perspektivy je tedy zásadní, jak si rozumíte, jaké máte společné koníčky a zájmy. Pomůže to nejen prolomit ledy, ale stejně jako u položení parket vás celkový výsledek bude provázet velkou část života.

Krok 3: Výdrž a snadná údržba

Když stojíte před výběrem nové podlahy, myslíte na to, aby byla praktická, odolná a snesla každodenní výzvy. Zablácené boty, vytírání či šoupání židlí. 

Totéž platí i pro výběr partnera. Většina párů občas zažívá krušné momenty, proto hledejte partnera takového, který se umí postavit problémům čelem, který si stojí za svými slovy a své sliby vždy dodrží. 

Samozřejmě málokdo touží strávit hodiny uklízením, a proto i hledáme ten typ podlahy, který se snadno udržuje. Stejně tak je skvělé mít po boku někoho, se kterým jsou jakékoliv potíže vyřešeny rychle, s chladnou hlavou, a hlavně s nadhledem a humorem.

Krok 4: Zvážení dlouhodobé investice

Takové položení nové podlahy je investice do vašeho domova. Stejně tak je správný výběr partnera investicí do vašeho budoucího života. Hledejte někoho, s kým budete moci růst, plánovat, bude vás obohacovat.

A ať už stojí před výběrem lina, dřeva nebo partnera, vždy si dejte načas, nedělejte ukvapená rozhodnutí, a hlavně poslouchejte své srdce.

Koneckonců dobrá podlaha i dobrý partner jsou tím, co tvoří pevný základ.