„Mám pro tebe chlapa!“ Necháte se „dohodit“?

Dohazování je věčné téma. Na jednu stranu vypadá možnost potkat někoho nového lákavě, na druhou vás však děsí všechny ty rádoby vtipné historky vašich přátel, kdy tenhle způsob seznámení moc dobře nedopadl. Jak se tedy rozhodnout? Jděte na to od lesa a dohazovače nejdříve pořádně vyzpovídejte. Než si domluvíte rande, zjistěte, jaká je situace V […]

Dohazování je věčné téma. Na jednu stranu vypadá možnost potkat někoho nového lákavě, na druhou vás však děsí všechny ty rádoby vtipné historky vašich přátel, kdy tenhle způsob seznámení moc dobře nedopadl. Jak se tedy rozhodnout? Jděte na to od lesa a dohazovače nejdříve pořádně vyzpovídejte.

Než si domluvíte rande, zjistěte, jaká je situace

V první řadě zjistěte, proč je vlastně ten svobodný kamarád dohazován právě vám. Všechny odpovědi typu „no, ty jsi sama, on je sám“ by vás měly upozornit na blížící se nebezpečí. Pokud je totiž to, že jste single, jediná věc, kterou máte společnou, hrozí vysoké riziko, že rande dopadne fiaskem.

Určitě se vyptejte také na jeho zájmy a koníčky. Uděláte si alespoň přibližnou představu o tom, co ho baví a budete mít pár záchranných témat, kdyby vám na prvním rande docházela řeč.

Samozřejmě musíte také alespoň zhruba tušit, jak potenciální princ na bílém koni (alespoň podle vašich kamarádů) vypadá. Nechte si popsat všechny detaily anebo ještě lépe nahlédněte na některou ze sociálních sítí. 

Na dlouhé dopisování zapomeňte

V případě, že dohazovač byl přehnaně aktivní a dal někomu ze svých kamarádů vaše číslo, nezdržujte se dlouhým psaním zpráv. Pokud se s někým neznáte, je mnohem vyšší riziko, že některé jeho zprávy nepochopíte. Stačí vynechat smajlíka a původně milý vtípek může vyznít skoro jako urážka. Čím dřív si proto domluvíte schůzku, tím líp. Pokud nepřeskočí jiskra, může vás alespoň těšit, že jste neztrácela čas se zbytečným vypisováním.

A jak to máte s dohazováním vy? Má u vás zelenou, nebo se mu vyhýbáte jako čert kříži? Tak či tak, určitě nám napište do komentářů, co si o tomto způsobu seznamování myslíte a jaké jsou vaše zkušenosti.