Jak přežít Valentýn

Milé čtenářky, ano, stejně jako minulý rok je to tady. Valentýn. Den, kdy si zamilované páry posílají sladké zprávy, láska je cítit ve vzduchu, partneři svým drahým polovičkám posílají květiny s čokoládou a společně se rozplývají nad svým DOKONALÝM vztahem. Ale co my? Co my čerstvě po rozchodu a single holky? No, možná vás napadlo, […]

Milé čtenářky,

ano, stejně jako minulý rok je to tady. Valentýn. Den, kdy si zamilované páry posílají sladké zprávy, láska je cítit ve vzduchu, partneři svým drahým polovičkám posílají květiny s čokoládou a společně se rozplývají nad svým DOKONALÝM vztahem.

Ale co my? Co my čerstvě po rozchodu a single holky?

No, možná vás napadlo, že nejlepší cestou, jak se tomuto svátku vyhnout, je se hodit doma do depresí, brečet u romantických filmů s kyblíkem zmrzliny a vylévat si vztek na toho kluka co nám zlomil srdce. I když to zní docela lákavě, dámy, co takhle zvolit trochu jinou cestu.

Víte jaká je výhoda být single? Nemusíte dělat ty neustálé kompromisy, uzpůsobovat svůj čas na úkor někoho jiného a nikdo vám už nebude vyčítat, že jste zapomněla vyprat jeho oblíbené tričko. Jakmile se přestanete omlouvat za každou vaši chybu, zjistíte, že tohle nové období může být ohromně osvobozující.

Zapomeňte na drahé restaurace se stísněnými stoly pro dva. S jediným, s kým jste teď v páru jste vy sami a svět je vaším hřištěm! Jste teď svým vlastním pánem a kdo ví, třeba vaše kamarádky jsou ve stejné situaci, tak proč si v tento den neuspořádat třeba večerní babinec? Není pochyb o lepším způsobu, jak se vymanit ze vzpomínek na svého bývalého jako večer plný horlivého smíchu u sklenice dobrého pití, v obklopení vynikajícího jídla a také ve společnosti žen, které tu jsou pro vás za každé situace. Jak se to říká? V dobrém i zlém? Tak přesně takto to my holky přece máme!

V tento den si každá z nás vzpomene na ty krásné momenty s bývalým, ptáme se sami sebe, proč to nevyšlo a hledáme chybu v nás. Možná by vám v této chvíli pomohlo si vytvořit seznam věcí, co vám za celou dobu vztahu tak lezli na nervy. Hledejte důvody, proč toho protivu nemilovat natož ztrácet čas neopětovanou láskou. Může to být překvapivě terapeutické a je to skvělý způsob, jak ze sebe dnes setřást ten smutek a dát přednost sobě a svým cílům.

A v neposlední řadě, pokud už delší dobu pokukujete po krásných šatech, skvělých botách či čokoládě, tak proč si neudělat radost. Vždyť sebe samé bychom měly mít také rády, tak proč si to dnes nepřipomenout. 

Takže milé čtenářky, ať už jste na Valentýna zrovna single, uvědomte si, že dnešek je den jako každý jiný. Ale můžeme si ho trochu zpříjemnit, takže si ho ze všech si užijte! Opravdu. Dejte si oblíbené jídlo, stravte večer s kamarádkami, pusťte si film Bez kalhot s Channingem Tatumem a pokud vás zaplaví smutek, tak ať je to ten, kdy zjistíte, že je ve filmu málo scén kluků bez trička a že máte nedostatek popcornu.