Seznamování ve 21. století? První dojem neuděláte na dvakrát. 

  Je to tady! Konečně jste se po několika letech odhodlaly a řekly „ano“ na schůzku. A znáte to, dlouho žádná schůzka nepřipadala v úvahu a najednou celý den jako puberťačka koukáte na hodinky až velká ručička odbije onu hodinu. Srdce vám buší jako o závod a v hlavě se vám honí tisíc myšlenek, ale […]

 

Je to tady! Konečně jste se po několika letech odhodlaly a řekly „ano“ na schůzku. A znáte to, dlouho žádná schůzka nepřipadala v úvahu a najednou celý den jako puberťačka koukáte na hodinky až velká ručička odbije onu hodinu. Srdce vám buší jako o závod a v hlavě se vám honí tisíc myšlenek, ale nakonec zvítězí jen ta jediná „CO TO VLASTNĚ DĚLÁM?“. Nenechte se nervozitou pohltit! S trochou přípravy a zdravou dávkou humoru zvládnete první rande s grácií. 

Nepropadejte panice. Je normální, že před prvním rande cítíte jako by se vám žaludek obrátil vzhůru nohama. I Samanthe ze Sexu ve městě by se z takové události roztřásla kolena. Místo paniky se zhluboka nadechněte a uvědomte si, že muži se sice umí tvářit drsně a sebevědomě, ale uvnitř je spaluje nejistota, takže pravděpodobně jsou víc nervózní než vy. Takže si to sobě i vyvolenému usnadněte a buďte milá, usměvavá a zkuste strach obrátit v legraci.

Neberte se moc vážně. Užijte si to, první rande má být zábava, plná nesmělého chichotání, otázek a letmých doteků, ne zkouška. Uvolněte se a buďte sama sebou. Pokud se vám podaří rozesmát váš protějšek, je to mnohem cennější než dokonale načančané vlasy a perfektní líčení. První rande je skvělou příležitostí poznat nového člověka a zjistit, zda mezi vámi působí chemie. Nezaměřujte se moc na to, abyste na partnera udělala dojem. Už jste ho dávno oslnila, proto vás pozval na rande. Takže si užijte konverzaci a příjemnou společnost.

Připravte si témata ke konverzaci. Není to zcela nutné, ale není nic horšího než trapné ticho. Sice jste spolu v kontaktu už nějakou dobu, ale věřte debata přes textové zprávy je něco jiného, než komunikace z očí do očí. Najednou se může projevit strach a pár promyšlených témat mohou být v tuto chvíli vaší záchrannou sítí. Co takhle zájmy, o kterých jste se ještě nebavili, o snech, či jen vtipné historky ze života.

Pokud se vám rande nebo dotyční nelíbí a necítíte se komfortně, nebojte se říct ne. Není nutné se trápit na schůzce a předstírat zájem, když víte, že to tak necítíte.

I zkušení lamači srdcí se na prvním rande nervují. A je to zcela přirozené. Takže uvolněte se, buďte sama sebou a věřte, že i pro vás existuje ten pravý. Ten, který vám bude naslouchat, rozesměje a se kterým to budete moct být vy..

A taková mala rada na závěr, pamatujte, že i když se rande nemusí povést podle vašich představ, svět se nezboří. Důležité je, že jste se aspoň pokusily a zkusily jste něco nového.