Pozvání proběhlo a co teď? 5 triků jak prolomit ledy na prvním setkání

Fajn, pozvání na schůzku máme za sebou, řekli jste “ano”, ale co teď? Píšete si spolu nějaký ten pátek, ale vlastně dotyčného vůbec neznáte a tak jste přišli do místnosti plné lidí, stojíte v rohu, zíráte na ostatní a hledáte známou tvář a nervózně doufáte, že za vámi přijde, usadí a naváže smysluplnou konverzaci. Sedíte […]

Fajn, pozvání na schůzku máme za sebou, řekli jste “ano”, ale co teď? Píšete si spolu nějaký ten pátek, ale vlastně dotyčného vůbec neznáte a tak jste přišli do místnosti plné lidí, stojíte v rohu, zíráte na ostatní a hledáte známou tvář a nervózně doufáte, že za vámi přijde, usadí a naváže smysluplnou konverzaci. Sedíte vedle někoho kdo vás přitahuje, ale panika vás pohltila natolik, že jste nebyli schopni otevřít ústa? Nebojte se, existuje cesta ven!

Zapomeňte na nudné a zastaralé tipy jak se s někým seznámit. Pokud se cítíte trochu nervozní nebo nesmělí při setkání s novým objevem, máme pro vás připravenou první část nejlepších triků, jak překonat tohle dilema. A nebudeme tu mluvit o směšných klišé “chovejte se přirozeně” - to bychom vám už přece radit nemusely, že?

  • Sledujte pozitivní signály v okolí

Když máte strach ze seznámení a nejste si jisti, jak vlastně na to, může být pozorování pozitivních signálů kolem vás skvělým způsobem, jak se uvolnit a najít odvahu k zapojení se do konverzace.

  • Když vstoupíte do místnosti a pozorujete lidi kolem vás. Na kom skončí vaše pozornost? Na těch kteří se usmívají? Ti, kteří mají úsměv od ucha k uchu, jsou většinou otevření ke konverzaci a jsou přátelsky naladění. Takže ukažte váš krásný úsměv a ukažte partnerovi, že se nemusí ničeho bát.
  • Lidé, kteří mají vzpřímené postavení těla, často naznačují otevřenost a jsou připraveni k interakci. Takže žádné hrbení či zkřížené ruce.
  • Kývání hlavou, je často známkou souhlasu a zájmu. Už jen tento signál naznačuje, že druhá osoba vás poslouchá a přijímá vaše nápady a názory.

  • Přijďte s netradiční otázkou

Když máte strach a nejste si jisti, jak na seznámení, přicházet s netradiční otázkou může být úžasný způsob, jak prolomit ledy a zahájit velmi zajímavou konverzaci. Tradiční otázky typu “Co děláš?” nebo “Kde pracuješ?” se mohou zdát jako nudné a předvídatelné. Na místo toho se zamyslete nad něčím unikátním, co by vám mohlo odhalit charakter a zájmy té druhé osoby. Pokud vidíte někoho v místnosti, kdo má na sobě tričko oblíbené kapely nebo filmu, můžete se zeptat na otázku spojenou s touto tématikou. Důležité je být kreativní a nebojte se experimentovat a zkoušet nové přístupy. I když se někdy můžete cítit trochu nejistě, pokud se budete řídit svou intuicí a představivostí, můžete objevit nové a zajímavé způsoby, jak navázat spojení.

  • Používejte komplimenty s chytrým úsměvem

Představte si, už sedíte na romantické večeři nebo u skleničky vína a chcete dotyčnému říct něco hezkého, ale cítíte se trochu nejistě. Když se rozhodnete položit kompliment, zkuste se zaměřit na něco jedinečného. Například frázi “Máš tak krásné oči” se vyhněte, tohle klišé je ohrané a raději přijďte s něčím originálním a chytrým. Například, pokud se vám líbí něčí smysl pro humor, řekněte mu “Tvůj smysl pro humor mě opravdu baví, mám pocit, že s tebou nebude nikdy nuda.” A když dáváte kompliment, nezapomeňte se u toho usmívat. Jemný a přitom šibalský úsměv dodá vašemu komplimentu lehkost a určitý šmrnc..

  • Přidejte zajímavý fakt

Sdílení zajímavých faktů může ukázat vaši otevřenost a především zvídavost. Vyberte určité téma, které může být pro vašeho partnera zajímavé. Například, pokud jste právě četli zajímavý článek o objevech ve vesmíru, sdílejte načerpané informace o hvězdách nebo nových výpravách. Zároveň, ukažte svou zvědavost tím, že se budete ptát na názor nebo reakci svého protějšku. Ptejte se “Co si o tom myslíš?” nebo “Také si tuto novinku postřehl, máš zkušenosti s tímto tématem?”. Nezapomeňte, že cílem je uvolnit atmosféru a najít společné téma, takže neberte to příliš vážně, konverzace by neměla být postavena jen faktech. Sdílení novinek by mělo být především zábavné a příjemné pro oba.

  • Zahrňte humor, ale s opatrností

Humor je univerzálním jazykem, ale je třeba vybrat správný tón. Pokud si nejste jisti, jaký jeho druh je v dané situaci vhodný, zkuste se držet vtipů, které jsou spíše lehké a nekontroverzní. Až postupně můžete zapojit ty, které jsou trochu riskantní, pokud víte, že onen reaguje pozitivně. Důležité je si pamatovat, že humor by měl především sloužit k uvolnění atmosféry a posílení spojení, takže se ho nebojte zapojit, ale buďte vždy ohleduplní k citům ostatních.

Holky, ženy, kluci či muži, prolomte ledy a nebojte skočit po hlavě do nových konverzací, nových vztahů a seznamování. Stačí jen sledovat signály toho druhého, ptát se a zajímat. Randění není žádná raketová věda, ale může to být občas jako jízda na horské dráze, plná nejistoty a nervozity. Avšak s pomocí těchto 5 triků, které jsme vám dnes představili, můžete překonat své obavy a vykročit na schůzku s větší sebejistotou.

V nadcházejících článcích uvidíte epizody s jednotlivými tipy v akci a v různých prostředích – od rušného metra, kde náhodná setkání mění průběh života, po noční procházky, kde konverzace pod hvězdami spadají do hlubokých sfér.